Nicolette Schaapsmeerders

Ondersteunen van MKB bij personele problemen. Werknemers adviseren bij juridische problemen. Werkzaam in Zuid Nederland.

  • Mr. Nicolette Schaapsmeerders
  • Arbeidsadvies
  • Aanbevelingen
  • Contact
 

MKB-ers zijn bezig met het productieproces. Als zij een probleem hebben met een personeelslid bijv. bij ziekte, slecht functioneren of bij een reorganisatie kunnen ze mij inschakelen. Ik adviseer op afstand, kan een gesprek bijwonen of assisteer bij het opstellen en uitvoeren van de arbeidsvoorwaarden zoals regels voor het ziektebeleid, richtlijnen voor het gebruik van internet maar ook de nieuwe arbeidsovereenkomst.

Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals:

– Ontslagrecht
– Arbeidsovereenkomsten en –voorwaarden
– Sociale verzekeringen
– Ziekteverzuim

Bijzondere aandachtsgebieden:

– Begeleiden van P&O-processen
– Als interim of adviseur begeleiden bij personele vraagstukken, onder meer bij ontslag en reorganisatie.

Werkwijze

Met mijn arbeidsrechtelijke ervaring kan ik mensen goed informeren, verbinden en verder helpen. Hierbij is mijn praktische, zakelijke invalshoek de basis om op een eerlijke wijze te communiceren.

Nicolette Schaapsmeerders

Direct na mijn rechtenstudie ben ik meer dan 15 jaar als HR- adviseur en arbeidsjurist werkzaam geweest. Ik heb het personeelsbeleid opgezet en uitgevoerd, reorganisaties begeleid, collega’s geadviseerd op het arbeidsrechtelijk vlak zoals ontslag, langdurige zieken, Ik heb ervaring in het brede personele veranderingsproces. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het bemiddelen bij conflicten. Sinds 2011 heb ik mijn eigen onderneming en werk ik zowel op interim-basis als adviseur.

In 2009 heb ik de Grotius opleiding Arbeidsrecht afgerond. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) en van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).
Naast mijn werkzaamheden ben ik bestuurslid van StartersNetwerk073 -een netwerkorganisatie van, voor en door startende ondernemers- ben ik actief als vrijwilliger bij de Buurtbemiddeling in ’s-Hertogenbosch en actief lid van een (lokale) politieke partij.

Arbeidsadvies is in 2011 opgericht en gevestigd in Rosmalen. Als interimmer op het personele terrein met specialisatie arbeidsrecht, ben ik werkzaam in midden en zuid Nederland. Arbeidsadvies begeleidt verder werkgevers en werknemers bij juridisch vraagstukken die betrekking hebben op personeel. Daarnaast ondersteun ik de afdeling personeelszaken als het te specialistisch wordt.

 

Nicolette is een (HR) juridisch expert met een menselijk gezicht. Zij heeft het mogelijk gemaakt om een negatieve zaak om te turnen naar een positieve, dankzij haar expertise en haar  kennis, gecombineerd met een heldere strategie.